Cégünk kertépítőket, magánszemélyeket egyaránt kiszolgál!

Gyepszőnyeg telep:

3432 Emőd, Istvánmajor, Mikszáth 12.

H - SZ 8.00 - 18.00

Vasárnap - ZÁRVA

 

Gyepszőnyeg

Mi is az a gyepszőnyeg:

A gyepszőnyeg egy kertészeti termék, amely 15-18 hónap alapos nevelésnek köszönhetően, gyommentes, tömör szerkezetű sűrű gyep. Általában 2-3 féle, a betegségeknek ellenálló fűmag keverékéből áll. Közvetlenül az értékesítés előtt kerül felszedésre, hogy mindig üde szép zöld gyepszőnyeg kerüljön a vásárlóhoz. A gyepszőnyeg mérete 2,5m*0,4m. Feltekercselve kerül értékesítésre. A tekercsek súlya kb.:20kg.

Gyepszőnyeg előnyei:

A telepítés után azonnali, látványos üde zöld, egybefüggő gyepet kapunk. Kezdeti időszakban könnyebben fenntartható néhány hét alatt használható, terhelhető a pázsit. A gyepszőnyeget az év minden szakában lehet telepíteni, a tél kivételével. Gyommentes, betegségeknek ellenálló eróziónak erősen kitett, rézsűs területeken is alkalmazható. A szép, egészséges, üde zöld színű pázsit, amely magára vonja a tekintetet, nem csak kertünk büszkesége lehet, de nagyon hasznos is. Megköti a levegőben lévő port és puha leveleivel tompítja a környezeti zajokat. Párolgásával javítja a kert, környezet klímáját és csökkenti a hőhatást.

Gyepszőnyeg telepítés:

Gyepszőnyeg fektetése előtt fontos a talaj alapos előkészítése. Gyepszőnyegterítéssel rövidtávon szép eredményt érhetünk el bármilyen talaj típusnál, viszont mi az erős, üde zöld gyepünket hosszú távon szeretnénk élvezni. A mély és erőteljes gyökérzet nélkülözhetetlen az egészséges és sűrű pázsit fenntartásához. A laza szerkezetű, homokos és megfelelő tápanyag tartalmú talaj az alapja a megfelelő gyökérzet kialakulásának.

images

 

Terület előkészítése:
  • A füvesítendő területet vegyszeres gyomirtása
  • A talaj felső rétegének fellazítása
  • Elhalt növényi részek, kő, építési hulladék eltávolítása, durva tükör kialakítása.
  • (Amennyiben lehetőség van az öntözésre, a kikelő gyomokat kb. 2 hét múlva eltávolíthatjuk.
  • A talajjavító anyagokat (pl. homok, tőzeg) juttassuk ki egyenletesen a szükséges mennyiségben, dolgozzuk be a talajba.
  • Hengerezéssel tömörítsük a talajt, gereblyézéssel és simító használatával végezzük el a finom tükör kialakítását. A szint kialakításánál vegyük figyelembe a gyepszőnyeg vastagságát, ami kb, 2-3 cm.
Gyepszőnyeg lefektetése:

A gyepszőnyeg tekercseket egy hosszabb egyenes vonal mentén, egymás után kezdjük el lefektetni. Segítségül használhatunk egy kihúzott zsinórt az első sor lerakásához. A következő sort kötésben, fél hosszúsággal eltolva helyezzük a már leterített gyepszőnyegek mellé. Az összeillesztéseknél igazítsuk, szorosan illesszük. A nagyobb területekkel haladjunk, végére hagyjuk a kimaradt részek beszabását. A gyepszőnyeg tekercseket a leterítésig árnyékos helyen tároljuk. A terület gyepszőnyeggel történt lefedése után ellenőrizzük az illesztéseket, majd hengerezzük, Ezt követően bőségesen öntözzünk (kb.:20-25 mm).

images
Gyepápolás
A szép gyep az egyik legszembetűnőbb része a kertnek. A megfelelő gyepápolás a kulcsa, hogy a pázsit zöldellő és gyönyörű legyen.
Tovább
images
Öntözés
Az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok miatt, szinte elengedhetetlen az automata öntöző rendszer megléte egy szép kert fenntartásához.
Tovább
images
Tápanyag-gazdálkodás
A nagyobb díszértékű és igénybevételt is tűrő pázsitok általában igényesebbek a vízre és a tápanyagra.
Tovább